İsrail Beyrut'taki Saldırılarda Hizbullah Lideri Nasrallah'ı Hedef Aldıklarını İtiraf Etti

İsrail güçleri günlerdir Lübnan'ın başkenti Beyrut'a saldırılar düzenliyor. Saldırıların ana hedefinin Hizbullah lideri Nasrallah olduğu açıklandı.

İsrail ile Lübnan arasındaki sıcak çatışmalar bölgede gerilimi tırmandırırken, İsrail'den son dakika açıklaması geldi. İsrail, saldırıların hedefinde Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın olduğunu açıkladı.

Nasrallah Hedef Alındı

İsrail ordusu, cumartesi sabahı Lübnan'dan atılan 5 roketin ardından siren seslerinin duyulduğunu bildirdi. Hizbullah daha önce İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına yanıt olarak kuzey İsrail'e roketler atıldığını duyurmuştu.

İki taraf arasında devam eden saldırılarda Nasrallah'ın rolü oldukça büyük. İsrail yetkilisi CNN'e yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın karargahını vurduklarını, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki patlamalarda grubun lideri Hasan Nasrallah'ı hedef aldıklarını belirtti. Nasrallah'ın öldürüldüğü açıklandı.

Bölgede Son Durum

Lübnan sağlık bakanlığına göre, saldırılar kalabalık nüfuslu bir bölgedeki binaları yerle bir etti. Bu sabahki çatışmalarda en az altı kişi öldü ve düzinelerce kişi yaralandı. İsrail, Güney Beyrut'a Hizbullah silah depoları olduğunu belirttiği yerleri hedef alarak daha fazla saldırı başlattı.

Lübnan, son çatışmalar nedeniyle 100.000'den fazla kişinin yerinden edildiğini kaydetti, ancak yetkililer gerçek sayının muhtemelen çok daha yüksek olduğunu belirtti. 

İLGİLİ HABERLER