Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Teknofest'e Övgü: Gençlere İlham Veriyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Teknofest'in gençlere ilham verme konusundaki yeteneklerine vurgu yaptı. İşte, Erdoğan'ın Adana'da 'Teknofest' hakkında yaptığı açıklamalar!

Adana'da düzenlenen Teknofest'te konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, festivalin gençlere teknoloji ve inovasyon konusunda ilham verme noktasında önemli bir rol oynadığını vurguladı.

“Gençlere İlham Veriyor”

Etkinlikte Türkiye’nin kayda değer teknolojik başarılarına değinen Erdoğan, geleceği öngörmenin önemini vurguladı. Erdoğan ayrıca Türkiye'nin savunma sanayisindeki ilerlemesine dikkat çekerek, Türkiye’nin daha önce Türkiye'ye satış yapmayı reddeden ülkelere savunma ürünleri ihraç eden bir ülke haline geldiğine işaret etti.

 “22 yıl önceki aynı ülke değiliz” diyen Erdoğan, savunma sanayindeki ulusal üretimin payının%80'e yükseldiğini belirtti.

Bölgesel Konular da Gündemdeydi

İsrail'in Gazze ve Lübnan'daki saldırılarına da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in ateşkes istemediğini vurgulayarak, ülkeyi bölgesel bir savaş çıkarmakla suçladı.

İsrail'in eylemlerini uluslararası hukukun ihlali olarak kınayan Pompeo, İsrail'in BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'i istenmeyen adam ilan etme kararını eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'e silah sağlayan ülkelerin de İsrail'in bu eylemlerine ortak olduğunu vurguladı.

İLGİLİ HABERLER