Mehmet Şimşek’ten Asgari Ücret Açıklaması: Asgari Ücret Vergi Dışında

Hazine Maliyet Bakanı Mehmet Şimşek, asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu. Emekli ve asgari maaşlarını vergiden muaf tutacaklarını açıkladı.

Son dönem açıklamaları ile gündeme gelen Mehmet Şimşek, asgari ücret başlığına da değindi. Yaptığı açıklamalarda asgari ücreti farklı ülkelerle kıyaslayan bakan, maaşların düşük olmadığını vurguladı.

Enflasyon karşısında emekli ve çalışanları ezdirmediğini dile getiren Şimşek, asgari ücretin vergi dışında tutulacağının sinyallerini verdi. 

Tarihin En Yüksek Asgari Ücret Zirvesi Yaşanıyor

Bakan tarafından yapılan açıklamalarda son yıllarda Türkiye’nin büyümesi ve verilen asgari ücret zam oranları bulunuyor. Buna göre açıklamaları şu şekilde:

Hiçbir şekilde ne emeklimizi ne çalışanımızı enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz. Reel olarak büyümeye her eksimden pay vereceğiz. Son 20 yılda Türkiye’de asgari ücreti reel olarak %5.5 arttırmışız. Peki Türkiye’nin reel büyümesi ne kadar bu dönemde %5,4. Asgari ücret 1970li yıllara gidin 70 dolar civarında bile değil. Haziran 2024 itibarıyla asgari ücret 524 dolar.

Vergi Dışında Bırakıldı

Asgari ücretin vergi dışında bırakılmasına değinen bakan, bütçeye oluşturduğu maliyeti de 670 milyar liranın üstüne olduğunu belirtti. En yüksek vergi harcamasının başında asgari ücret geliyor. Devletin firmalara da aylık destek olduğunu aktardı. 

Vatandaşa Yeni Vergi Yükü Getirmek İstemiyoruz

Yeni vergilendirme kanunu ile gündemde olan yenilikler hakkında da tercihlerinin bu olmadığını belirtti. Bakan, AKP döneminde yüksek kazanandan yüksek vergi asgari ücretliden sıfır vergi alındığını aktarıyor.

 

İLGİLİ HABERLER