Hazal Kaya'nın Başı Tacizcisiyle Dertte! İstanbul Sözleşmesi'ni Hatırlattı

Ünlü oyuncu Hazal Kaya, kendisini bir süredir taciz eden şahısla ilgili ilk kez konuştu. Kaya, kadın cinayetlerinin arttığı bir dönemde tekrar gündeme getirilen İstanbul Sözleşmesi'ni hatırlattı.

Ünlü oyuncu Hazal Kaya, tacizcisi hakkında ilk kez bu kadar net konuştu. Bir yıldan fazla süredir kendisinin hayranı olduğunu söyleyen bir şahıs tarafından taciz edildiğini ve son dönemde tehdit içerikli mesajların arttığını söyleyen Kaya, kendini çaresiz hissettiğini açıkladı.

34 yaşındaki Kaya, Sibel Arna'nın sunduğu YouTube'daki "Ne Olursan Ol Rahat Ol" adlı programda karşılaştığı zorlukları cesurca dile getirdi.

Yardım İçin Ağlıyorum Ama Çözüm Yok

Meslektaşı Ali Atay ile evli ve iki çocuk annesi olan Hazal Kaya, tacizin kendisini tamamen güçsüz hissettirecek bir noktaya geldiğini anlattı.

"Yaklaşık bir yıldır şiddete maruz kalıyorum. Çok fazla ayrıntıya girip daha fazla olaya yol açmak istemiyorum ama kelimenin tam anlamıyla yardım için ağladığım ve hiçbir çözüm bulamadığım durumlar yaşıyorum" diyen ünlü oyuncu, sapığı hakkında yasal işlem yapılmamasından duyduğu hayal kırıklığını dile getirdi. 

Ayrıca mevcut yasaların daha etkili bir şekilde uygulanması için çağrıda bulundu. Açıklamalarının devamında şiddet mağdurlarının korunmasının hayati önem taşıdığını vurgulayan Kaya, İstanbul Sözleşmesi’ni tekrar gündeme getirdi.

İstanbul Sözleşmesi Geri Dönmeli

Kaya, röportaj sırasında Türkiye'de kadınlara yönelik şiddet vakalarının artışına değindi. Kadınları şiddetten korumak için tasarlanmış bir anlaşma olan İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe girmesi de dahil olmak üzere daha güçlü yasal koruma tedbirlerinin gelmesi için çağrıda bulunan Kaya, "Hayatlarını kaybedenlerin sadece sayı olmadığını hatırlamamız gerekiyor. Yasalar uygulanmalı ve İstanbul Sözleşmesi haklarımızı korumak için geri dönmeli" dedi.

İLGİLİ HABERLER