Bu Hafta Hava Durumu Nasıl Olacak? Meteoroloji Duyurdu: Hava Tersine Dönüyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan haftalık hava durumu tahminlerine göre, 7 Ekim Pazartesi gününden itibaren o bölgeler tamamen kışa giriyor! İşte detaylar...

Meteoroloji'nin haftalık hava tahmin raporuna göre; yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, 7 Ekim 2024 Pazartesi günü itibariyle kuzeybatı kesimlerde azalacak.

Hava Tersine Dönecek

6 Ekim'den 12 Ekim'e kadar yayımlanan hava durumu raporunda;

Sakarya, Kocaeli ve Bilecik çevreleri hariç Marmara Bölgesi'nin tamamı ve Ege Bölgesi'nin kuzeyi 6 Ekim'den itibaren gök gürültülü sağanak yağışlara teslim olacak. 

7 Ekim'den itibaren sağanak yağışlar; Trakya hariç Marmara'nın tamamı, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'in sahil kesiminde etkili olacak.

8 Ekim Salı günü ise Samsun çevreleri ve Doğu Karadeniz Bölgesi'in tamamı ile Hakkari, Malatya ve Şırnak çevreleri hariç Doğu Anadolu Bölgesi'nin tamamında gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

9 Ekim Çarşamba gününden itibaren yağışlı hava yurdu terk ederken, 81 ilin tamamında hava parçalı bulutlu, az bulutlu ve açık olacak.

İLGİLİ HABERLER