19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Sağlık Cilt Yanıklarına 3 Doğal Çözüm

Cilt Yanıklarına 3 Doğal Çözüm

Cilt yanıklarını bitkisel ürünlerle evde tedavi etmek mümkün olabilir. İşte, yanıklara uygulanabilecek 3 doğal ürün!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cilt Yanıklarına 3 Doğal Çözüm

Yanıklar için evde uygulanabilen bitkisel ürünler ağrı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabilir. Bazı durumlarda, bu doğal çözümler yanıkların iyileşmesini de sağlayabilir.

Cilt yanıkları için doğal çözümler belirli faydalar sunabilirken, bazı yanık türlerinin tıbbi müdahale gerektirdiğini unutmamak önemlidir.

Tıbbi müdahale gerektirmeyecek boyuttaki ikinci ve üçüncü dereceden cilt yanıklarına uygulayabileceğiniz 3 bitkisel ürün şunlardır:

Yanık Tedavisinde Birebir Etkili

Aloe Vera

Aloe vera, birinci ve ikinci derece yanıkların iyileşmesini hızlandırmak için kullanılmaktadır. Yanık üzerine aloe vera bitkisini uygulamak veya aloe vera bazlı bir jel ya da krem sürmek sonra da üzerini gazlı bezle sarmak iyi gelebilir.

Bal

Birçok çalışma, yanık cilde bal sürmenin iyileşmeyi desteklemeye ve iltihabı azaltmaya yardımcı olabileceğini göstermektedir. Balın ağrıyı azalttığı ve enfeksiyon ve iltihaplanma riskini ve dolayısıyla iyileşme sürelerini azalttığı biliniyor.

Aynısefa

Calendula otu olarak da bilinen bu bitki, birinci ve ikinci derece yanıkların tedavisinde umut vadediyor. Calendula genellikle merhemlerde cilt yatıştırıcı madde olarak kullanılır. İkinci dereceden yanıkların iyileşmesinde etkilidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail’den Beyrut'a Misilleme Saldırısı: 3 Kişi Öldü!

İsrail’den Beyrut'a Misilleme Saldırısı: 3 Kişi Öldü!

Sponsorlu bağlantılar